Warmtepomp Overloon

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Overloon? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame wijze om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de besparing loopt op tot €240,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan krijg je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende randvoorwaarden. Verderop bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Overloon.
warmtepomp-installateur-5825

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig storingen
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode-regio5825
Netnummer0478 (+31478)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Overloon

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt verschillende installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Overloon kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Overloon? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. onze website bekijk je snel en eenvoudig installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5825).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Hieronder doorzoek je praktische raadgeving m.b.t. de diverse warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Overloon kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €170,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.200 en €11.700. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het echte verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft weer individuele eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.300 en €6.875 bij een verwarmingsmonteur uit Overloon (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-overloon

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar het mooie is, het mondt uit in een significant lagere energierekening. D.m.v. lucratieve subsidies haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp is er vanaf €8000. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2100. Het prijskaartje wordt bepaald door velerlei zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €23500Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€15800 – €21200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5150 – €7350Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4500 – €6050Totaaloplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2825 – €6150Goed voor EPC waarde

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Overloon gebruikt grofweg 1570 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energieleverancier als Engie of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing vinden we terug tussen de €260 tot €360. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €155 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1250m3€677
Buitenlucht2625kWh€447€230
Bodemwarmte1750kWh€311€366
Hybride1400 kWh + 575 M3€481€196

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Overloon?

Niet alle woningen zijn even interessant. Standaard zijn er enkele van deze vereisten: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De pomp sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Boxmeer?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening in de regio Boxmeer. Dit is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.boxmeer.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Overloon. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €550 tot doorgaans €2050. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Overloon (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergeven ze ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze circa €1550.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf plusminus €2425.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€225, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaBW-HT 015245 KW€6300,-
Orca EnergijaDUO300solar-PUHZ-SHW80V(**)9 KW€2200,-
Climavenetai-BX-N 020T15 KW€2650,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een optimaal binnenklimaat. Hoe werkt dit? Onderstaand doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Overloon aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Dan verhinder je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot verwarmen en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!