Warmtepomp Vortum-Mullem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Vortum-Mullem? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een voordelige en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei factoren. Op deze pagina tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Vortum-Mullem.
warmtepomp-installateur-5827

 • Milieubewuste keuze
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Toekomstbestendig
 • Waardevermeerdering huis
 • Flinke besparing

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcodegebied5827
Netnummer0485 (+31485)
Gas-verbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Vortum-Mullem

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Er zijn meerdere systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vortum-Mullem kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter inspecteert het verblijf en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Vortum-Mullem? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van deze website check jij snel en eenvoudig warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5827).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als categorie huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Binnen een dag of 5 volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze pagina doorzoek je samengestelde aanbevelingen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Vortum-Mullem kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €340,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.500 en €14.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het onderscheid is de energiebron. Elk type wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw reguliere gasketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.800 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Vortum-Mullem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vortum-mullem

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent veel lagere gaskosten. Via een zeer aantrekkelijke subsidie heb je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €8000. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2400. De totaalprijs wordt mede bepaald door verscheidene factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €23300Hoog rendement, dure installatie
Water-water€17900 – €20800Koelende functie
Lucht-lucht€5500 – €6275Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3750 – €7450Aansluitbaar op CV, buitenunit maakt geluid
Hybride€2325 – €5250Goed voor EPC waarde

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Vortum-Mullem gebruikt plusminus 1570 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energiemaatschappij als Budget Energie of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €275 tot €360. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €130 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€679
Buitenlucht2300kWh€462€217
Bodemwarmte2075kWh€326€353
Hybride1600 kWh + 400 M3€496€183

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Vortum-Mullem?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We hanteren een paar vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Boxmeer?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan je kiezen voor een speciale groene lening via de gemeente Boxmeer. Het is een unieke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.boxmeer.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Vortum-Mullem. Hoeveel je krijgt komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €800 en kunnen oplopen tot €3850. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Vortum-Mullem (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze grofweg €1625.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2250.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€125, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaBW-HT 020261 KW€7900,-
Orca EnergijaDUO200-PUHZ-SHW112Y(**)12 KW€2500,-
Climavenetai-BX-N 030T22 KW€3350,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Vortum-Mullem aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht je huis weer verlaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de centrale verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!