Warmtepomp Rijkevoort

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Rijkevoort? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een relatief goedkope en verantwoorde oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van verscheidene zaken. Op onze website vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Rijkevoort.
warmtepomp-installateur-5447

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Kan woning ook koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Veilige en regelbare warmte
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode-regio5447
Netnummer0485 (+31485)
Gas-verbruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Rijkevoort

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn meerdere producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rijkevoort kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Rijkevoort? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij onze tool bekijk je bruikbare erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5447).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp benut de energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina lees jij veelzijdige adviezen m.b.t. de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Rijkevoort kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €210,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.100 en €17.400. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elk systeem wordt gekenmerkt door eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw reguliere gasketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.900 en €6.075 bij een verwarmingsmonteur uit Rijkevoort (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rijkevoort

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in veel minder stookkosten. Via een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €5800. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2400. De uiteindelijke investering is afhankelijk van velerlei onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €23400Geen geluid, prijzig
Water-water€13200 – €22700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3850 – €6250Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4400 – €7200goede performance, geplaatst met buitenunit
Hybride€2575 – €6850Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Rijkevoort gebruikt plusminus 1570 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €270 tot €310. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €155 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1075m3€719
Buitenlucht2775kWh€482€237
Bodemwarmte2100kWh€338€381
Hybride1600 kWh + 600 M3€518€201

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Rijkevoort?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We noemen verschillende randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem is actief naast jouw bestaande gasketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Boxmeer?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan is er een optie voor de interessante groene lening via jouw gemeente Boxmeer. Het gaat om een unieke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.boxmeer.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Rijkevoort. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €825 tot maar liefst €2900. Nieuwsgierig naar de subsidie in september 2023 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Rijkevoort (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op zo’n €1550.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij ongeveer €2150.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaWW-HT 013152 KW€7000,-
NRGTEQTNG30 (B/W)30 KW€4800,-
ClimavenetaAWR 0101TS DHW2 XE18 KW€2950,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een comfortabel klimaat in huis. Hoe werkt dit? Bijgaand kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Rijkevoort aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee zorg je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!