Warmtepomp Sambeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Sambeek? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €200,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met diverse aspecten. Op onze website check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Sambeek.
warmtepomp-installateur-5836

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Beschikt over koelende functie
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5836
Netnummer0485 (+31485)
Gasgebruik M31570 M3
Stroom-gebruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Sambeek

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit tientallen versies. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sambeek biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Sambeek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van deze website check je vandaag nog warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5836).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. In een week ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna bekijk jij bruikbare info over alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Sambeek kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €3.900 en €11.000. We spreken over 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.900 en €4.100 bij een verwarmingsmonteur uit Sambeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sambeek

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in veel minder stookkosten. Middels actuele subsidies realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €6500. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €3500. De eindfactuur is afhankelijk van verschillende onderwerpen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €24600Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€16600 – €23600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4350 – €7275Zeer betaalbaar
Lucht-water€3550 – €6050Weinig onderhoud, veel stroom benodigd
Hybride€2600 – €6300Combinatiesysteem

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Sambeek verbruikt om en nabij 1570 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Greenchoice of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing komt uit tussen de €270 tot €335. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €200 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1100m3€681
Buitenlucht2525kWh€477€204
Bodemwarmte2050kWh€341€341
Hybride1450 kWh + 375 M3€511€170

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Sambeek?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp is een aanvulling op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Boxmeer?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening via jouw gemeente Boxmeer. Het is een unieke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.boxmeer.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Sambeek. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €500 tot maar liefst €3900. Interesse naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Sambeek (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) heb je recht op plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op circa €1650.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€125, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimerECOHEAT-EH2000 KW€1100,-
Oschner323 DK0 KW€1250,-
ClimavenetaNX-N /LN-CA 0352P65 KW€7650,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten heb je een comfortabel leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Sambeek aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie betekent een gezond leefklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!