Warmtepomp Vierlingsbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Vierlingsbeek? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een voordelige en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verscheidene factoren. Hierna check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Vierlingsbeek.
warmtepomp-installateur-5821

 • Vermindering Milieu-impact
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Ruim aanbod in de regio
 • Veilige en regelbare warmte
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5821
Netnummer0478 (+31478)
Gasgebruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Vierlingsbeek

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit honderden producten. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vierlingsbeek heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert de woning en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Vierlingsbeek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van deze website ontdek jij in enkele stappen installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5821).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Hierna lees je samengestelde informatie die gaan over de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Vierlingsbeek kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart al snel €275,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.800 en €19.500. We differentiëren vier verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke merk heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van warmte van het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.000 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit Vierlingsbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vierlingsbeek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het betekent een significant lagere energierekening. Via de hoge subsidie profiteer je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €6900. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2000. De uiteindelijke investering is gebaseerd op velerlei aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €23600Hoge subsidie, erg duur
Water-water€16800 – €21700Kan ook koelen
Lucht-lucht€4450 – €7375Werkt ook als een airco
Lucht-water€4800 – €7475Koelende functie, verbruikt veel stroom
Hybride€2500 – €5400Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Vierlingsbeek consumeert om en nabij 1570 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een maatschappij als Delta of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing schommelt tussen €245 tot €310. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €145 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1150m3€674
Buitenlucht2725kWh€465€209
Bodemwarmte1800kWh€330€344
Hybride1350 kWh + 600 M3€499€175

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Vierlingsbeek?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Boxmeer?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval hebben we de duurzame groene lening via de gemeente Boxmeer. We hebben het over een een speciale lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.boxmeer.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Vierlingsbeek. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het product. De subsidies variëren van €900 tot gemiddeld €2400. Interesse hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Vierlingsbeek (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze pakweg €1900.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij om en nabij €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€175, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaBW-HT 012134 KW€5050,-
Orca EnergijaDUO300solar-PUHZ-SW100V(**)9 KW€2200,-
Climavenetai-BX-N 010T8 KW€1950,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje tref je een handig stappenplan van de warmteservice Vierlingsbeek aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende weet je zeker dat warme lucht weer kan ontsnappen. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren mondt uit in een optimale leefomgeving zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!