Warmtepomp Beugen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Beugen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en verantwoorde oplossing om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van diverse zaken. Op onze website tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Beugen.
warmtepomp-installateur-5835

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcodegebied5835
Netnummer0485 (+31485)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Beugen

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit diverse installaties. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beugen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Beugen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker ontdek je moeiteloos verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5835).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn soort huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina doorzoek jij accurate toelichtingen over beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Beugen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €275,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.300 en €15.400. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.475 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Beugen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beugen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van de huidige subsidies heb jij een korte terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €6200. Het hybride systeem koop je al vanaf €2300. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met allerlei randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €27700Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€13100 – €24400Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4700 – €6950Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5400 – €6225Goedkoop, geplaatst met buitenunit
Hybride€2400 – €5750Voor praktische elke woning

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Beugen verbruikt om en nabij 1570 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier van energie als Essent of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schatten we op €215 tot €335. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €195 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€680
Buitenlucht2800kWh€469€211
Bodemwarmte1750kWh€333€347
Hybride1375 kWh + 400 M3€503€177

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Beugen?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een paar zaken: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie werkt samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Boxmeer?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan is er de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Boxmeer. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.boxmeer.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Beugen. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €875 tot ongeveer €2150. Interesse naar de maximale subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Beugen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze ongeveer €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ongeveer €2425.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€100, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimerECOHEAT-EH1600 KW€1100,-
Orca EnergijaDUO300solar-PUHZ-SHW112Y(**)12 KW€2500,-
Climavenetai-BX-N 035T28 KW€3950,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Beugen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!