Warmtepomp Groeningen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Groeningen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een zuinige en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €350,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Op onze website tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Groeningen.
warmtepomp-installateur-5826

 • CO2 uitstoot beperken
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Veilige en regelbare warmte
 • Hoge subsidie

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcodegebied5826
Netnummer0478 (+31478)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Groeningen

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Er bestaan honderden systemen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Groeningen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig de woonruimte en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Groeningen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met de warmtepomp-vergelijker tref je vandaag nog installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5826).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp gebruikt energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand lees je handige toelichtingen omtrent alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Groeningen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €24.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw traditionele CV-ketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.375 en €5.075 bij een verwarmingsmonteur uit Groeningen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-groeningen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van de hoge subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €6200. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3300. De totaalprijs is gebaseerd op diverse facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €24900Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€13600 – €23800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4250 – €6425Werkt ook als een airco
Lucht-water€5450 – €7050Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2725 – €6350Snel en goedkoop

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Groeningen gebruikt om en nabij 1570 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing varieert van €275 tot €345. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €125 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€678
Buitenlucht2650kWh€454€224
Bodemwarmte2000kWh€319€359
Hybride1575 kWh + 500 M3€488€190

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als ventilatielucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Groeningen?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een aantalzaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt samen met jouw normale CV-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Boxmeer?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Boxmeer. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.boxmeer.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Groeningen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €625 tot doorgaans €2300. Informeren hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Groeningen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergoeden ze plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal plusminus €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€200, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaBW-HT 018253 KW€7100,-
Orca EnergijaMONO-PUHZ-SHW112Y(**)12 KW€2500,-
Climavenetai-BX-N 025T19 KW€3050,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een comfortabele leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Groeningen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee voorkom je dat warme lucht binnenshuis blijft. Gedegen isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren leidt tot een prettig binnenklimaat zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik vloeit voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel stroom. De elektra die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!