Warmtepomp Apeldoorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Apeldoorn? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €345,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van diverse facetten. Als je iets verders scrollt tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Apeldoorn.
warmtepomp-installateur-7301

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Ook in staat woning te koelen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode-regio7301
Netnummer055 (+3155)
Gas-verbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Apeldoorn

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat flink wat versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Apeldoorn kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert de woning en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Apeldoorn? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door deze website vind jij veelzijdige de beste installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7301).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem haalt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder lees jij veelzijdige gegevens inzake de soorten warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Apeldoorn kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.500 en €15.200. We noemen hieronder 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft zijn eigen plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw moderne CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.500 en €6.375 bij een verwarmingsmonteur uit Apeldoorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-apeldoorn

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Gelukkig, het draait uit op veel minder stookkosten. Dankzij een interessante subsidie realiseer je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €7400. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2100. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door verschillende facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €27700Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€14400 – €23800Ook koelende functie
Lucht-lucht€4350 – €6350Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4750 – €6250Weinig onderhoud, geplaatst met buitenunit
Hybride€2400 – €6200Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Apeldoorn verbruikt circa 1380 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Delta of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing varieert van €235 tot €390. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €160 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€690
Buitenlucht2675kWh€476€214
Bodemwarmte2050kWh€338€352
Hybride1425 kWh + 375 M3€511€179

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Apeldoorn?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Apeldoorn?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er een optie voor de unieke groene lening bij gemeente Apeldoorn. Dit is een speciale lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.apeldoorn.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, in de regel is er de ISDE-subsidie Apeldoorn. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €600 tot maar liefst €3950. Benieuwd hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Apeldoorn (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: de installatie is nieuw, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) krijg je zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze ong. €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€300, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS3WHVNP+RWD3+200L6 KW€1900,-
MeetingMD5015 KW€2650,-
ToshibaEstia HWS-P1404H-E1 + HWS-1404HM3-E19 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Apeldoorn aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee vermijd je dat de warmte je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren is belangrijk voor een aangename leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik komt voort uit de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente