Warmtepomp Beemte Broekland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Beemte Broekland? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan allerlei elementen. Als je iets verders scrollt check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Beemte Broekland.
warmtepomp-installateur-7323

 • CO2 uitstoot beperken
 • Kan ook dienen als koeling
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoge subsidie

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7323
Netnummer055 (+3155)
Gas-verbruik M31380 M3
Stroom-verbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Beemte Broekland

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er is keuze uit tal van oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beemte Broekland kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Beemte Broekland? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via onze tool doorzoek jij waardevolle installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7323).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hieronder bekijk je handige info omtrent alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Beemte Broekland heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €310,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.200 en €15.700. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel op gas. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.550 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Beemte Broekland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beemte-broekland

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van de huidige subsidies geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €6200. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2400. De factuur wordt getekend door specifieke aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €27000Hoog rendement, hoge investering
Water-water€13400 – €24600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4300 – €6775Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3550 – €6175Hoge subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2375 – €5700Snelle terugverdientijd

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Beemte Broekland consumeert circa 1380 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing varieert van €240 tot €325. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €150 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1175m3€718
Buitenlucht2675kWh€488€230
Bodemwarmte1775kWh€345€373
Hybride1450 kWh + 375 M3€524€194

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Beemte Broekland?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Apeldoorn?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario is er de duurzame groene lening bij gemeente Apeldoorn. Het is een interessante lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.apeldoorn.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Beemte Broekland. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €775 tot gemiddeld €3850. Informeren naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Beemte Broekland (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergeven ze ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze om en nabij €1750.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal ong. €2025.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€275, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinERGA06DV* icm EHV(H)(X)(Z)08S18D****6 KW€1900,-
SamsungDVM chiller 70kW AG070KSVANH/EU43 KW€5450,-
DaikinERLQ004(**)3 + EHBH04(**)3V4 KW€1700,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Beemte Broekland aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat warme lucht binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!