Warmtepomp Beekbergen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Beekbergen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een voordelige en ecologische methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van diverse variabelen. Verderop bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Beekbergen.
warmtepomp-installateur-7361

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode-regio7361
Netnummer055 (+3155)
Gas-verbruik M31380 M3
Stroom-gebruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Beekbergen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit meerdere producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beekbergen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert het verblijf en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Beekbergen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind jij zonder moeite leveranciers en installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7361).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij gebruikt energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina bekijk jij veelzijdige informatie omtrent de type warmtepompenen wat past bij jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Beekbergen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.500 en €24.800. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw traditionele CV-ketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.350 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Beekbergen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beekbergen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het betekent veel lagere gaskosten. Middels ISDE subsidie heb jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7900. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €3000. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van meerdere variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €23900Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€15400 – €21800Beste rendement
Lucht-lucht€3650 – €6175Relatief voordelig
Lucht-water€4850 – €7100Krachtige oplossing, geleverd met buitenunit
Hybride€2825 – €6500Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Beekbergen verbruikt plusminus 1380 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een maatschappij als Essent of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing komt uit tussen de €265 tot €315. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €170 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1175m3€724
Buitenlucht2550kWh€492€232
Bodemwarmte1925kWh€348€376
Hybride1575 kWh + 475 M3€529€195

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Beekbergen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Standaard zijn er enkele vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat sluit je aan op jouw reguliere gasketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Apeldoorn?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Apeldoorn. We hebben het over een een interessante lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.apeldoorn.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Beekbergen. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €600 en lopen op tot wel €2150. Informeren hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Beekbergen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergoeden ze grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1875.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij zo’n €2125.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DaikinERGA06DV* icm EHB(H)(X)08D****6 KW€1900,-
SamsungAE090MXTPGH / AE090MNYDGH5 KW€1650,-
DaikinERLQ008(**)V3 + EHBH08C9W7 KW€2000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Beekbergen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor voorkom je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren resulteert in een prettig leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!