Warmtepomp Loenen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Loenen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €180,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Loenen.
warmtepomp-installateur-7371

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • In de zomer een koelende functie
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode-regio7371
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroom-gebruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Loenen

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn fors wat toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Loenen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Loenen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via warmtepomprevolutie.nl doorzoek je zonder moeite warmtepomp installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7371).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. In een week ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website tref jij samengestelde info aangaande de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Loenen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm sanitair water op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €350,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.800 en €15.000. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de input van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel op gas. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.425 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Loenen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-loenen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het leidt tot een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7400. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3500. De totaalprijs wordt getekend door diverse onderdelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €25600Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€13800 – €20300Beste rendement
Lucht-lucht€3750 – €6150Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5100 – €7350Kan ook koelen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2500 – €6150Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Loenen gebruikt circa 1380 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Budget Energie of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €275 tot €380. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €195 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€726
Buitenlucht2500kWh€508€218
Bodemwarmte1950kWh€363€363
Hybride1375 kWh + 350 M3€545€182

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Loenen?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren verschillende eisen: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Apeldoorn?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan is er de unieke groene lening via jouw gemeente Apeldoorn. Het is een unieke lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.apeldoorn.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, veelal is er de ISDE-subsidie Loenen. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €850 tot gemiddeld €2150. Onderzoek doen naar de oktober 2022 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Loenen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze zo’n €1625.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ong. €2175.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinEWYQ-016CAWN16 KW€2750,-
SamsungAE120MXTPGH / AE160NMYDGH7 KW€1850,-
DaikinERLQ016(**)W1 + EHBH16(**)9W12 KW€2350,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten heb je een aangenaam leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Loenen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren mondt uit in een comfortabel klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel elektriciteit. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!