Warmtepomp Lieren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Lieren? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een relatief goedkope en duurzame aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €335,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door allerlei elementen. Hierna vind je meer info over een warmtepomp kopen in Lieren.
warmtepomp-installateur-7364

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Meer leefcomfort
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Onderhoudsarme investering
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7364
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomgebruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lieren

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit verscheidene toepassingen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lieren heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Lieren? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via deze website vind je direct de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7364).
 2. Specificeer de woning. Zaken als soort woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. In de volgende paragraaf tref je waardevolle aanbevelingen over de diverse warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Lieren kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.800 en €13.400. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.425 en €6.800 bij een verwarmingsmonteur uit Lieren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lieren

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Echter, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6500. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €1900. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op allerlei factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €24300Passief koelen, hoge investering
Water-water€17600 – €21400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4900 – €6750Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5250 – €6300Ruimte subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2575 – €6350Voor veel woningen interessant

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Lieren consumeert ong. 1380 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing varieert van €215 tot €395. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €135 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1050m3€725
Buitenlucht2375kWh€500€225
Bodemwarmte1625kWh€355€370
Hybride1375 kWh + 525 M3€537€189

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als lucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Lieren?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Hij werkt samen met jouw traditionele gasketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Apeldoorn?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de interessante groene lening bij de gemeenten Apeldoorn. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.apeldoorn.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Lieren. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €850 tot plusminus €3550. Informeren naar de huidige subsidie in september 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Lieren (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je ongeveer €1575.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DaikinERGA08DV* icm EHB(H)(X)08D****8 KW€2100,-
SamsungAE120MXTPEH / AE160MNYDEH7 KW€1850,-
DaikinERLQ014(**)W1 + EHBH16(**)9W12 KW€2500,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een prettig wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Lieren aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie mondt uit in een comfortabel klimaat in huis zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!