Warmtepomp Ugchelen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Ugchelen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een voordelige en duurzame benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de besparing loopt op tot €195,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval krijg je een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan een aantal zaken. Verderop bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Ugchelen.
warmtepomp-installateur-7339

 • Verantwoorde investering
 • Kan woning ook koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode-regio7339
Netnummer055 (+3155)
Gas-gebruik M31380 M3
Stroom-verbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ugchelen

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. We onderscheiden meerdere onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ugchelen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert jouw woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Ugchelen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels onze tool bekijk je direct de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7339).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere categorie huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf bekijk jij waardevolle raadgeving met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ugchelen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je bespaart al snel €250,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.900 en €21.700. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw bestaande gasketel. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.050 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Ugchelen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ugchelen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het draait uit op flink lagere energiekosten. Door middel van een royale subsidie heb jij een korte terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6000. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2900. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door specifieke factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €27400Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€18000 – €20600Beste rendement
Lucht-lucht€4200 – €7100Zeer betaalbaar
Lucht-water€4900 – €7250Ruimte subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2550 – €5850Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Ugchelen consumeert om en nabij 1380 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energiemaatschappij als Eneco of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing ligt tussen de €245 tot €345. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €190 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€719
Buitenlucht2800kWh€496€223
Bodemwarmte1700kWh€352€367
Hybride1550 kWh + 425 M3€532€187

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Ugchelen?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw traditionele gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Apeldoorn?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval is er de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Apeldoorn. Het betreft een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.apeldoorn.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Ugchelen. Hoeveel je krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot maar liefst €3050. Interesse naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ugchelen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze pakweg €1650.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf om en nabij €2050.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinERGA08DV* icm EHV(H)(X)(Z)08S18D****8 KW€2100,-
SamsungDVM S HighEfficiency 3-pijps 10 pk + LT hydro unit22 KW€3350,-
DaikinERLQ006(**)3+ EHBH08(**)3V5 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Ugchelen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo voorkom je dat warme lucht de woning ontglipt. Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren leidt tot een aangenaam leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van ons energieverbruik vloeit voort uit verwarmen en warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!