Warmtepomp Wenum Wiesel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Wenum Wiesel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde aanpak om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende variabelen. Als je iets verders scrollt check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Wenum Wiesel.
warmtepomp-installateur-7345

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Snel terugverdiend

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode-regio7345
Netnummer055 (+3155)
Gasgebruik M31380 M3
Stroom-verbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wenum Wiesel

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wenum Wiesel biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt jouw huis en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Wenum Wiesel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van warmtepomprevolutie.nl tref je in korte tijd verwarmingsinstallateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7345).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Op deze pagina lees jij uitgebreide informatie die gaan over de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Wenum Wiesel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €180,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.100 en €23.900. We spreken over vier verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke leverancier heeft zijn eigen eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw traditionele gasketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.750 en €5.175 bij een verwarmingsmonteur uit Wenum Wiesel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wenum-wiesel

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Via een interessante subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €6600. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2300. De eindfactuur hangt af van verscheidene onderdelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €25300Veel besparen, erg duur
Water-water€14600 – €22400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5400 – €6400Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3650 – €6250Hoge subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2025 – €5850Hoge subsidie

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Wenum Wiesel gebruikt plusminus 1380 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energie aanbieder als Greenchoice of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing ligt tussen de €210 tot €380. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, rond de €150 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1100m3€720
Buitenlucht2550kWh€504€216
Bodemwarmte1625kWh€360€360
Hybride1550 kWh + 475 M3€540€180

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wenum Wiesel?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een paar zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Apeldoorn?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan hebben we de erkende groene lening via jouw gemeente Apeldoorn. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.apeldoorn.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Wenum Wiesel. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €600 tot gemiddeld €1900. Interesse naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wenum Wiesel (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je pakweg €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij pakweg €2000.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
DaikinERGA04DV* icm EHV(H)(X)(Z)04S23D****6 KW€1900,-
SamsungDVM S HighEfficiency 2-pijps 16 pk + LT hydro unit (KXVHG34 KW€4550,-
DaikinERLQ008(**)3 + EHBH08(**)3V7 KW€2000,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Wenum Wiesel aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren leidt tot een aangename leefomgeving zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!