Warmtepomp Klarenbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Klarenbeek? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een voordelige en ecologische methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €295,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van meerdere zaken. Op deze pagina ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Klarenbeek.
warmtepomp-installateur-7381

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Combineren met zonnepanelen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcodegebied7381
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Klarenbeek

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met diverse installaties. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Klarenbeek kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Klarenbeek? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Middels deze website bekijk je binnen enkele minuten installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7381).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als categorie woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de manier van isoleren. Verderop vind je uitgebreide informatie inzake beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Klarenbeek kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €3.700 en €24.500. We noemen hieronder 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk type installatie heeft relevante kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.450 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit Klarenbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-klarenbeek

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €7800. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2100. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door meerdere onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €23200Geen buitenunit, prijzig
Water-water€13500 – €22400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4650 – €6625Werkt ook als een airco
Lucht-water€3700 – €6525Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2125 – €5850Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Klarenbeek gebruikt circa 1380 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Delta of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing fluctueert tussen de €220 tot €355. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €190 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€727
Buitenlucht2300kWh€473€254
Bodemwarmte1850kWh€327€400
Hybride1400 kWh + 600 M3€509€218

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Klarenbeek?

Niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden enkele van deze zaken: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Apeldoorn?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening van je gemeente Apeldoorn. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.apeldoorn.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Klarenbeek. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €825 en kunnen oplopen tot €2650. Informeren naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Klarenbeek (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze plusminus €1575.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€175, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DaikinEWYQ-021CAWN20 KW€3150,-
SamsungAE160MXTPEH / AE160MNYDEH8 KW€1950,-
DaikinERLQ004(**)V3 + EHBX04(**)3V4 KW€1700,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een gezond wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Klarenbeek aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo voorkom je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Goede isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie mondt uit in een gezond binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!