Warmtepomp Hoog Soeren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Hoog Soeren? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een zuinige en ecologische manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing loopt op tot €310,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene elementen. Als je iets verders scrollt vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Hoog Soeren.
warmtepomp-installateur-7346

 • Minder impact op het milieu
 • Comfortabel leefcomfort
 • Los van de energieleverancier
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode-regio7346
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroom-verbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hoog Soeren

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Er bestaan verscheidene toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoog Soeren heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert het verblijf en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Hoog Soeren? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van deze website doorzoek jij direct warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7346).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. In het volgende stukje ontdek je praktische gegevens omtrent de type warmtepompenen wat strookt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hoog Soeren heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €4.300 en €12.200. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het echte verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft zijn eigen pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.725 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Hoog Soeren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoog-soeren

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een significant lagere energierekening. Via interessante subsidies krijg je een snelle terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €6600. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2600. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door allerlei randvoorwaarden als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €27100Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€16500 – €20000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3750 – €6925Verwarmen en koelen
Lucht-water€4150 – €6075Krachtige oplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2100 – €5100Snel te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Hoog Soeren gebruikt ong. 1380 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Budget Energie of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar schatten we op €280 tot €325. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €155 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€721
Buitenlucht2325kWh€469€252
Bodemwarmte1800kWh€324€397
Hybride1475 kWh + 350 M3€505€216

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Hoog Soeren?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is actief naast jouw normale CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Apeldoorn?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Apeldoorn. Het is een speciale lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.apeldoorn.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Hoog Soeren. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €950 en kunnen oplopen tot €3250. Interesse hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hoog Soeren (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op zo’n €1725.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij zo’n €2050.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€275, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinERGA06DV* icm EHV(H)(X)(Z)08S23D****6 KW€1900,-
SamsungAE044MXTPEH / AE090MNYDEH4 KW€1550,-
DaikinERLQ014(**)W1 + EHBH16(**)3V12 KW€2500,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Bijgaand bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Hoog Soeren aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren betekent een comfortabel klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!