Warmtepomp Uddel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Uddel? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en ecologische oplossing om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je bespaart al snel €235,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan ontvang je een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. Hierna lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Uddel.
warmtepomp-installateur-3888

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Ruim aanbod in de regio
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcodegebied3888
Netnummer0577 (+31577)
Gas-verbruik M31380 M3
Stroom-verbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Uddel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Er is keuze uit tal van producten. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Uddel kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Uddel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker tref jij bruikbare erkende installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3888).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl vind je samengestelde info aangaande populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Uddel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €270,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.000 en €13.300. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.475 en €5.425 bij een verwarmingsmonteur uit Uddel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-uddel

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Gelukkig, het draait uit op flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van ISDE subsidie realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €6300. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2900. Het prijskaartje wordt berekend door velerlei onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €27300Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€13600 – €22600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5450 – €7150Werkt ook als een airco
Lucht-water€5450 – €6325Goedkope installatie, vraagt veel stroom
Hybride€2575 – €6200Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Uddel consumeert ongeveer 1380 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing schatten we op €235 tot €385. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €165 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€747
Buitenlucht2425kWh€515€232
Bodemwarmte1750kWh€366€381
Hybride1500 kWh + 375 M3€553€194

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Uddel?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren enkele van deze randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Apeldoorn?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval is er de erkende groene lening in de regio Apeldoorn. Het betreft een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.apeldoorn.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Uddel. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €800 tot wel €2300. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Uddel (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op pakweg €1800.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij grofweg €2475.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ATAGENERGION M HYBRID all 77 KW€2000,-
MeetingMD5015 KW€2650,-
Alpha InnotecSW 82H19 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten heb je een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Uddel aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!