Warmtepomp Lochem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Lochem? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €195,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door verscheidene randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Lochem.
warmtepomp-installateur-7240

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Kan woning ook koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcodegebied7240
Netnummer0573 (+31573)
Gas-gebruik M31790 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lochem

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn honderden installaties. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lochem kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter bekijkt jouw huis en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Lochem? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze tool check jij eenvoudig de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7240).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. In 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna vind je samengestelde aanbevelingen aangaande de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Lochem kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €5.800 en €24.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.275 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Lochem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lochem

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Echter, het betekent flink lagere energiekosten. Geholpen door actuele subsidies realiseer jij een beperkte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7700. Een hybride variant koop je al vanaf €2200. Het prijskaartje wordt berekend door velerlei randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €24900Passief koelen, hoge investering
Water-water€15300 – €24700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5000 – €7425Relatief lage investering
Lucht-water€4600 – €7025Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2050 – €5750Zeer betaalbaar

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Lochem verbruikt ongeveer 1790 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energie aanbieder als Eneco of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €275 tot €330. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €145 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€715
Buitenlucht2525kWh€501€215
Bodemwarmte1875kWh€358€358
Hybride1300 kWh + 550 M3€536€179

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Lochem?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een aantalmitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Lochem?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan hebben we de unieke groene lening bij de gemeenten Lochem. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.lochem.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, normaal is er de ISDE-subsidie Lochem. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €775 en lopen op tot wel €1900. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Lochem (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze grofweg €1625.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij grofweg €2250.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€125, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutaki Combi Lite RAS2WHVN + RWD2NWLE200S4 KW€1700,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVMI17 (B/W)17 KW€3500,-
ToshibaHWS-1105H8 + HWS-1405XWHM98 KW€2100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een gezond leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Lochem aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Een solide isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren resulteert in een optimaal klimaat in huis zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente