Warmtepomp Hoenderloo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Hoenderloo? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een voordelige en verantwoorde benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart al snel €325,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen meerdere factoren. In het volgende kopje vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Hoenderloo.
warmtepomp-installateur-7351

 • Een verantwoorde warme woning
 • Meer leefcomfort
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Veilig alternatief
 • Veel geld besparen

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode-regio7351
Netnummer055 (+3155)
Gas-gebruik M31380 M3
Stroom-verbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hoenderloo

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We hebben te maken met honderden installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoenderloo heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hoenderloo? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij deze website tref jij waardevolle (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7351).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Bijgaand ontdek jij toepasbare informatie inzake de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hoenderloo heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de besparing loopt op tot €170,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.100 en €15.200. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft zijn eigen kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasketel. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.850 en €6.450 bij een verwarmingsmonteur uit Hoenderloo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoenderloo

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een flinke subsidie realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €5600. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €3100. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door allerlei zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €23900Hoge besparing, erg duur
Water-water€14400 – €20200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3750 – €7325Relatief lage investering
Lucht-water€5250 – €6000goede performance, veel stroom benodigd
Hybride€2875 – €6700Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Hoenderloo gebruikt ong. 1380 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energie aanbieder als Greenchoice of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing fluctueert tussen de €280 tot €315. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €175 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€723
Buitenlucht2800kWh€484€239
Bodemwarmte1650kWh€340€383
Hybride1500 kWh + 375 M3€521€202

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hoenderloo?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren verschillende randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Apeldoorn?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de interessante groene lening van je gemeente Apeldoorn. Dit is een interessante lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.apeldoorn.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Hoenderloo. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €825 tot gemiddeld €2150. Benieuwd naar de subsidie in september 2023 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hoenderloo (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je circa €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2400.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€250, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DaikinERGA04DV* icm EHB(H)(X)04D****6 KW€1900,-
SamsungAE090NXTPEH / AE090MNYDEH5 KW€1650,-
DaikinERLQ006(**)V3 + EHBH08(**)9W5 KW€1800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een comfortabel klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Hoenderloo aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren mondt uit in een aangenaam binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door verwarmen en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!