Warmtepomp Radio Kootwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Radio Kootwijk? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een relatief goedkope en milieuvriendelijke wijze om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart al snel €280,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van meerdere aspecten. Op onze website ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Radio Kootwijk.
warmtepomp-installateur-7348

 • Minder impact op het milieu
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode-regio7348
Netnummer055 (+3155)
Gasgebruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Radio Kootwijk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. We hebben te maken met velerlei oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Radio Kootwijk heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Radio Kootwijk? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van deze website doorzoek jij waardevolle leveranciers en installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7348).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere categorie huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. In de paragraaf hierna tref jij samengestelde info over beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Radio Kootwijk kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de besparing loopt op tot €320,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €6.500 en €19.000. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is de input van energie. Elke leverancier heeft weer individuele pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.750 en €7.200 bij een verwarmingsmonteur uit Radio Kootwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-radio-kootwijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar, het leidt tot een significant lagere energierekening. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €5900. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €1900. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van allerlei variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €24200Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€15700 – €22700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4000 – €7450Relatief voordelig
Lucht-water€4200 – €6200Aansluitbaar op CV, veel stroomverbruik
Hybride€2850 – €5700Goed voor EPC waarde

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Radio Kootwijk verbruikt circa 1380 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Delta of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing varieert van €230 tot €340. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €140 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€722
Buitenlucht2600kWh€477€245
Bodemwarmte1725kWh€332€390
Hybride1325 kWh + 350 M3€513€209

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Radio Kootwijk?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn verschillende vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Apeldoorn?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval is er een speciale groene lening via de gemeente Apeldoorn. Het is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.apeldoorn.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Radio Kootwijk. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies variëren van €950 tot ongeveer €2350. Informeren hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Radio Kootwijk (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze pakweg €1600.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal pakweg €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€300, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinERGA08DV* icm EHV(H)(X)(Z)08S23D****8 KW€2100,-
SamsungAE066MXTPEH / AE090MNYDEH4 KW€1550,-
DaikinERLQ016(**)W1 + EHBH16(**)3V12 KW€2350,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Radio Kootwijk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan zorg je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren leidt tot een prettig klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!