Warmtepomp Wetsinge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Wetsinge? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en duurzame methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan verscheidene factoren. Als je iets verders scrollt tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Wetsinge.
warmtepomp-installateur-9773

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Kan ook dienen als koeling
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcodegebied9773
Netnummer050 (+3150)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wetsinge

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt tientallen producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wetsinge kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert jouw woning en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Wetsinge? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van deze pagina tref jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9773).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Verderop check je toepasbare toelichtingen inzake actuele warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wetsinge heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €195,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.700 en €16.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft zijn eigen kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.025 en €5.625 bij een verwarmingsmonteur uit Wetsinge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wetsinge

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, je realiseert flink lagere energiekosten. D.m.v. lucratieve subsidies haal jij een snelle terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6400. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €3000. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door meerdere variabelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €24700Passief koelen, erg duur
Water-water€16300 – €21300Ook koelende functie
Lucht-lucht€4700 – €6500CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5050 – €6325Lage installatiekosten, verbruikt veel stroom
Hybride€2750 – €5500Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Wetsinge gebruikt ongeveer 1600 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een leverancier van energie als Delta of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar varieert van €240 tot €385. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €130 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1000m3€692
Buitenlucht2325kWh€477€215
Bodemwarmte1850kWh€339€353
Hybride1525 kWh + 525 M3€512€180

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wetsinge?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Er zijn verschillende randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Winsum?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Winsum. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.winsum.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Wetsinge. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €850 tot maar liefst €3100. Benieuwd hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Wetsinge (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op pakweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf zo’n €2200.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€150, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HidrosLHA.702.LS42 KW€5350,-
Weishaupt / MonarchWWP S 20 IH21 KW€3900,-
HautecHCS-PN-144/2TA (88ST2962SDPA5)21 KW€3900,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Wetsinge aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor weet je zeker dat warme lucht de woning ontglipt. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren draait uit op een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van ons energieverbruik vloeit voort uit verwarmen en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!