Warmtepomp Feerwerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Feerwerd? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een voordelige en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan een aantal randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Feerwerd.
warmtepomp-installateur-9892

 • Minder impact op het milieu
 • Ook in staat woning te koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Weinig onderhoud nodig
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9892
Netnummer0594 (+31594)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroom-verbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Feerwerd

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit honderden producten. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Feerwerd biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bestudeert de woonruimte en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Feerwerd? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels de warmtepomp-vergelijker lees jij binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9892).
 2. Specificeer de woning. Zaken als categorie huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. In het volgende stukje check je waardevolle aanbevelingen over actuele warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Feerwerd kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €170,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.800 en €17.100. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het onderscheid is de bron van energie. Elke vorm wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.200 en €5.425 bij een verwarmingsmonteur uit Feerwerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-feerwerd

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in maart 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het resulteert in flink lagere energiekosten. Dankzij de hoge subsidie realiseer je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €6300. Een hybride variant is al op de markt vanaf €3300. De uiteindelijke investering komt tot stand door diverse randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €25600Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€17700 – €23000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3950 – €6400Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3900 – €7275Goedkoop, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2550 – €5000Snel te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Feerwerd verbruikt ongeveer 1600 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier als Energiedirect of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing schommelt tussen €255 tot €320. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €175 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€732
Buitenlucht2800kWh€490€242
Bodemwarmte1700kWh€344€388
Hybride1350 kWh + 525 M3€527€205

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Feerwerd?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Winsum?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de unieke groene lening via de gemeente Winsum. Kort gezegd een unieke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.winsum.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Feerwerd. De hoogte van dit bedrag hangt af van het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies variëren van €700 tot doorgaans €1750. Interesse naar de maart 2023 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Feerwerd (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je ong. €1575.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal grofweg €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€225, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS2WHVNP+RWD2+200L4 KW€1700,-
Western AirconditioningGeyser 2 HT 3629 KW€4050,-
HautecHCS-PN-75/2T (88ST1502SCPN3)40 KW€5800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Feerwerd aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor vermijd je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Grondige isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!