Warmtepomp Baflo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Baflo? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een zuinige en ecologische methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Baflo.
warmtepomp-installateur-9953

 • Helemaal van het gas af
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcodegebied9953
Netnummer0595 (+31595)
Gas-verbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Baflo

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt verschillende versies. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Baflo biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Baflo? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van onze tool tref jij veelzijdige installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9953).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Hieronder vind je accurate gegevens over de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Baflo heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de besparing loopt op tot €290,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.300 en €21.300. We differentiëren vier verschillende type producten. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.400 en €7.000 bij een verwarmingsmonteur uit Baflo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-baflo

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels een flinke subsidie geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €6300. Een hybride systeem is er vanaf €3400. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €27300Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€14900 – €21500Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4900 – €6725Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4550 – €7425goede performance, buitenunit in zicht
Hybride€2475 – €6550Simpele oplossing voor thuis

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Baflo gebruikt ong. 1600 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier als Budget Energie of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €260 tot €370. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €180 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€661
Buitenlucht2800kWh€443€218
Bodemwarmte1600kWh€311€350
Hybride1600 kWh + 550 M3€476€185

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Baflo?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze vereisten: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Winsum?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Winsum. Het gaat om een kortlopende lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.winsum.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, vaak is er de ISDE-subsidie Baflo. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €900 en kunnen oplopen tot €1850. Benieuwd naar de huidige subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Baflo (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) verstrekken ze circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze pakweg €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij zo’n €2300.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutempo 270L WP Boiler (TAW-270 + RAW-35)0 KW€1250,-
Western AirconditioningEpsilon Echos HP 2825 KW€3650,-
HeliothermHP12SWW17 KW€3500,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Baflo aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warme lucht naar buiten gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie leidt tot een gezonde leefomgeving zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit de verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!