Warmtepomp Den Andel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Den Andel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en verantwoorde manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart al snel €195,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan een aantal verschillende variabelen. Op onze website tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Den Andel.
warmtepomp-installateur-9956

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Weinig onderhoud nodig
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcodegebied9956
Netnummer0595 (+31595)
Gasgebruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Den Andel

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt tientallen onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Den Andel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Den Andel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker bekijk je in enkele stappen installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9956).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. In het volgende stukje vind jij veelzijdige info over actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Den Andel kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.500 en €13.700. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft zijn eigen voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.125 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Den Andel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-den-andel

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in januari 2023?

Zo’n warmtepomp is primair een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op veel minder stookkosten. Met behulp van de hoge subsidie geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €7200. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2900. De factuur wordt berekend door verscheidene zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €27600Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€16200 – €24700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5200 – €6300Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5000 – €6250Lage installatiekosten, hoog energiegebruik
Hybride€2000 – €5350Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Den Andel gebruikt plusminus 1600 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energiemaatschappij als Energiedirect of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €205 tot €345. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €170 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1150m3€664
Buitenlucht2500kWh€465€199
Bodemwarmte2025kWh€332€332
Hybride1400 kWh + 525 M3€498€166

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Den Andel?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Het systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Winsum?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je kiezen voor de interessante groene lening via de gemeente Winsum. Het is een speciale lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.winsum.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Den Andel. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €625 tot gemiddeld €1750. Nieuwsgierig naar de subsidie in januari 2023 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Den Andel (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) verstrekken ze ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je plusminus €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2350.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€200, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HitachiLagon JZGG19LVEE-MO-X0 KW€1100,-
Western AirconditioningEpsilon Echos HP 4132 KW€4350,-
HerzCommotherm BWP 3000 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Den Andel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo verhinder je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!