Warmtepomp Garnwerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Garnwerd? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en de besparing loopt op tot €340,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van meerdere facetten. Als je iets verders scrollt tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Garnwerd.
warmtepomp-installateur-9893

 • CO-2 uitstoot beperken
 • In de zomer een koelende functie
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9893
Netnummer0594 (+31594)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Garnwerd

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Er bestaan diverse onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Garnwerd kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter bestudeert het huis en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Garnwerd? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van onze vergelijker vind jij vandaag nog de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9893).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Hierna ontdek je uitgebreide raadgeving inzake actuele warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Garnwerd heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €180,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.700 en €15.400. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.500 en €5.700 bij een verwarmingsmonteur uit Garnwerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-garnwerd

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (januari 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het draait uit op een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies haal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €5700. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door allerlei aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €23500Hoge besparing, prijzig
Water-water€16900 – €21100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4750 – €6550Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4650 – €7325Krachtige oplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2500 – €5950Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Garnwerd verbruikt ong. 1600 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Engie of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schatten we op €205 tot €330. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €130 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€733
Buitenlucht2775kWh€498€235
Bodemwarmte1975kWh€352€381
Hybride1550 kWh + 450 M3€535€198

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Garnwerd?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We hanteren een paar zaken: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Deze installatie is actief naast jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Winsum?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je profiteren van de duurzame groene lening bij de gemeenten Winsum. Het betreft een aantrekkelijke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.winsum.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Garnwerd. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 tot gemiddeld €2850. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in januari 2023 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Garnwerd (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) vergeven ze circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op grofweg €1975.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf grofweg €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS2WHVNP+RWD2+260L4 KW€1700,-
Western AirconditioningGeyser 2 HT 4131 KW€4250,-
HautecHCS-PN-15A (88SF015ASDPA1)5 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hieronder doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Garnwerd aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Goede isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren leidt tot een optimaal leefklimaat zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van ons energieverbruik vloeit voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!