Warmtepomp Tinallinge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Tinallinge? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een relatief goedkope en verantwoorde methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de besparing loopt op tot €235,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan heb je recht op een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van meerdere aspecten. Op onze website ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Tinallinge.
warmtepomp-installateur-9954

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcodegebied9954
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroom-verbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Tinallinge

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit verscheidene oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tinallinge kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter bekijkt jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Tinallinge? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij vandaag nog (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9954).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie neemt energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje ontdek jij uitgebreide adviezen die gaan over de soorten warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Tinallinge kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.500 en €15.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.550 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit Tinallinge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tinallinge

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in januari 2023?

De warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Door middel van actuele subsidies krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €7200. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €3200. De totaalprijs wordt getekend door allerlei variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €27700Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€13000 – €20000Beste rendement
Lucht-lucht€5100 – €6675Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4800 – €7050Ruimte subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2550 – €6400Snel te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Tinallinge gebruikt circa 1600 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Eneco of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €230 tot €335. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €195 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€662
Buitenlucht2500kWh€450€212
Bodemwarmte2100kWh€318€344
Hybride1550 kWh + 400 M3€483€179

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Tinallinge?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvereisten: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Hij is actief naast jouw bestaande HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Winsum?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Winsum. Het gaat om een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.winsum.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Tinallinge. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €550 tot maar liefst €1700. Interesse naar de maximale subsidie in januari 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Tinallinge (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je zo’n €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf ongeveer €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€175, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HitachiYutaki Combi Lite RAS2WHVN + RWD2NWLE200S4 KW€1700,-
Western AirconditioningEpsilon Echos HP 3127 KW€3850,-
HeliothermHP16SWW20 KW€3800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Tinallinge aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan verhinder je dat de warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren draait uit op een optimaal wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!