Warmtepomp Saaxumhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Saaxumhuizen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een relatief goedkope en verantwoorde manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal facetten. Op warmtepomprevolutie.nl check jij meer info over een warmtepomp kopen in Saaxumhuizen.
warmtepomp-installateur-9957

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Kan woning ook koelen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Weinig storingen
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode-regio9957
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Saaxumhuizen

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat verscheidene oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Saaxumhuizen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt de woonruimte en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Saaxumhuizen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met deze website vergelijk je snel en eenvoudig erkende installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9957).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp profiteert van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder vind je actuele raadgeving die gaan over populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Saaxumhuizen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.600 en €22.500. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel op gas. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.425 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Saaxumhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-saaxumhuizen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €6900. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3500. De totaalprijs kan men berekenen met meerdere aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €26000Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€16300 – €22900Kan ook koelen
Lucht-lucht€5250 – €6650Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5300 – €7450Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2375 – €5800Goed voor EPC waarde

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Saaxumhuizen verbruikt circa 1600 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier van energie als Delta of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €280 tot €300. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €160 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€665
Buitenlucht2550kWh€432€233
Bodemwarmte1625kWh€299€366
Hybride1575 kWh + 550 M3€466€200

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Saaxumhuizen?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze mitsen en maren: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Winsum?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de erkende groene lening via de gemeente Winsum. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.winsum.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, veelal is er de ISDE-subsidie Saaxumhuizen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van energielabel en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €700 en lopen op tot wel €3650. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in december 2023 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Saaxumhuizen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op zo’n €1850.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij pakweg €2025.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HitachiLagon JZGG30LVEE-MO-X0 KW€1100,-
Western AirconditioningZeta REV HP 7.249 KW€6050,-
Hewalexpcwu200k-2,3kw0 KW€1100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een prettig klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Saaxumhuizen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende weet je zeker dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren draait uit op een aangename leefomgeving zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken heeft te maken met verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!