Warmtepomp Rasquert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Rasquert? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een efficiënte en verantwoorde aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de besparing loopt op tot €200,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. Hierna bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Rasquert.
warmtepomp-installateur-9955

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Beschikt over koelende functie
 • Veel keuze in leveranciers
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode-regio9955
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Rasquert

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat verschillende toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rasquert kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter inspecteert het verblijf en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Rasquert? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij onze tool ontdek je zonder moeite (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9955).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina tref je handige adviezen omtrent beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Rasquert kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart al snel €205,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.800 en €24.600. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke aanbieder heeft relevante voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.250 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Rasquert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rasquert

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in januari 2023?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Via interessante subsidies haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €7000. Een hybride variant is al op de markt vanaf €3000. De factuur wordt vastgesteld door verschillende facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €26300Veel vermogen, hoge investering
Water-water€17100 – €23500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4050 – €7400Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3500 – €6725Gemakkelijk plaatsen, vraagt veel stroom
Hybride€2000 – €6950Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Rasquert verbruikt ong. 1600 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Engie of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing ligt tussen de €260 tot €370. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, rond de €170 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€663
Buitenlucht2425kWh€457€206
Bodemwarmte1625kWh€325€338
Hybride1425 kWh + 600 M3€491€172

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Rasquert?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem is actief naast jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Winsum?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening bij de gemeenten Winsum. We hebben het over een een tijdelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.winsum.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Rasquert. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €675 tot doorgaans €3250. Informeren naar de huidige subsidie in januari 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Rasquert (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze pakweg €1525.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij om en nabij €2325.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HitachiYutaki Combi Lite RAS2.5WHVN + RWD2.5NWLE200S5 KW€1800,-
Western AirconditioningEpsilon Echos HP 3728 KW€3950,-
HeliothermHP20SWW28 KW€4600,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Rasquert aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo zorg je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren draait uit op een optimaal binnenklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!