Warmtepomp Sauwerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Sauwerd? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €250,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Op warmtepomprevolutie.nl tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Sauwerd.
warmtepomp-installateur-9771

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Aangenaam leefcomfort
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Royale subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9771
Netnummer050 (+3150)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroomgebruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Sauwerd

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je vindt meerdere versies. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sauwerd biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert jouw huis en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Sauwerd? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van onze website check jij in korte tijd erkende installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9771).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna bekijk jij toepasbare raadgeving aangaande beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Sauwerd kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €345,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.000 en €21.700. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk apparaat heeft zijn eigen pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.800 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Sauwerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sauwerd

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van ISDE subsidie behaal je een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €5600. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2600. De factuur kan men berekenen met verscheidene onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €26500Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€14100 – €20600Kan ook koelen
Lucht-lucht€5150 – €6350Kan ook als airco werken
Lucht-water€3750 – €7375Aansluitbaar op CV, vraagt veel stroom
Hybride€2050 – €5950Ook voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Sauwerd consumeert plusminus 1600 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Engie of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schommelt tussen €215 tot €300. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €160 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€691
Buitenlucht2325kWh€470€221
Bodemwarmte1875kWh€332€359
Hybride1575 kWh + 475 M3€504€187

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. lucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Sauwerd?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er zijn een aantalvereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Winsum?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan hebben we de erkende groene lening van je gemeente Winsum. Het is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.winsum.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Sauwerd. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €725 tot doorgaans €2500. Interesse naar de subsidie in april 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sauwerd (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) heb je recht op pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze ongeveer €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf circa €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€125, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HidrosLHA.602.XL37 KW€4850,-
Weishaupt / MonarchWWP S 18 ID18 KW€3600,-
HautecHCS-PN-124/2TA (88ST2402SDPA5)50 KW€6800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Sauwerd aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Op die manier verhinder je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Als goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie resulteert in een gezond binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel stroom nodig. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!