Warmtepomp Adorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Adorp? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een economische en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart al snel €290,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei zaken. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Adorp.
warmtepomp-installateur-9774

 • Volledig van het gas af
 • Kan woning ook koelen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9774
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Adorp

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er bestaan velerlei installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Adorp biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Adorp? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van onze tool doorzoek je snel en eenvoudig installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9774).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna tref jij praktische toelichtingen omtrent actuele warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Adorp heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €270,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.800 en €15.100. We gaan verder in op vier verschillende type producten. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft weer individuele pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.125 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit Adorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-adorp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (december 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van interessante subsidies realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €7300. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €1900. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met verschillende variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €23100Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€16500 – €23300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3650 – €7100Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5050 – €6400Gemakkelijk plaatsen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2475 – €6150Snel en goedkoop

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Adorp gebruikt ongeveer 1600 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing schommelt tussen €210 tot €390. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €140 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€693
Buitenlucht2725kWh€485€208
Bodemwarmte1775kWh€347€347
Hybride1475 kWh + 575 M3€520€173

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Adorp?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er gelden enkele zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Winsum?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Winsum. Dit is een speciaal soort lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.winsum.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Adorp. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het product. De subsidies variëren van €675 tot plusminus €1850. Interesse naar de hoogte van de subsidie in december 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Adorp (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op pakweg €1875.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2475.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HidrosLHA.702.XL41 KW€5250,-
Weishaupt / MonarchWWP S 22 IB23 KW€4100,-
HautecHCS-PK-225KA (88SU2191SDPA5)7 KW€2800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierna tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Adorp aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Gedegen isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!