Warmtepomp Ezinge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Ezinge? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een voordelige en verantwoorde aanpak om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de besparing loopt op tot €330,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal elementen. Als je iets verders scrollt lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Ezinge.
warmtepomp-installateur-9891

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9891
Netnummer0594 (+31594)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroomgebruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ezinge

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden versies. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ezinge kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Ezinge? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van onze website ontdek jij snel verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9891).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen 5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. In de volgende paragraaf lees je bruikbare toelichtingen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Ezinge heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en de potentiële besparing ligt op €180,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.000 en €11.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elk type installatie heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw traditionele gasketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.300 en €4.900 bij een verwarmingsmonteur uit Ezinge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ezinge

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Gelukkig, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een hoge subsidie krijg je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €7800. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €1900. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door meerdere facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €27200Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€16300 – €23600Koelende functie
Lucht-lucht€3850 – €6725Zeer betaalbaar
Lucht-water€4850 – €7150Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2700 – €5300Ook voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Ezinge consumeert grofweg 1600 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een maatschappij als Budget Energie of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €280 tot €385. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €150 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1100m3€731
Buitenlucht2725kWh€482€249
Bodemwarmte2025kWh€336€395
Hybride1400 kWh + 475 M3€519€212

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Ezinge?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren verschillende eisen: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Winsum?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario is er een speciale groene lening in de gemeente Winsum. Het is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.winsum.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Ezinge. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €850 en kunnen oplopen tot €3450. Benieuwd naar de actuele subsidie in december 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Ezinge (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je ong. €1725.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf grofweg €2200.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HitachiYutaki-S RAS2WHVNP+RWM24 KW€1700,-
Western AirconditioningGeyser 2 HT 3225 KW€3650,-
HautecHCS-PN-56/2T (88ST1122SCPN3)29 KW€4700,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Ezinge aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan verhinder je dat de warmte verloren gaat. Goede isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met triple glas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het energiegebruik vloeit voort uit de centrale verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!