Warmtepomp Grijpskerke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Grijpskerke? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €205,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene aspecten. Hierna lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Grijpskerke.
warmtepomp-installateur-4364

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Ook in staat woning te koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Eenvoudig te bedienen
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode-regio4364
Netnummer0118 (+31118)
Gasgebruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Grijpskerke

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Er bestaan tal van producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Grijpskerke kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt de woonruimte en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Grijpskerke? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij binnen enkele minuten installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4364).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Hieronder doorzoek je actuele toelichtingen inzake beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Grijpskerke kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart al snel €245,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €4.600 en €11.900. We werken op dit moment met 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke pomp heeft weer individuele voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw bestaande gasketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.475 en €4.150 bij een verwarmingsmonteur uit Grijpskerke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-grijpskerke

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar het mooie is, het leidt tot flink lagere energiekosten. Middels een royale subsidie behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €5800. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2500. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels verscheidene aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €26200Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€15800 – €21300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3700 – €6600CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4300 – €7250Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2925 – €5350Eenvoudig aan te sluiten

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Grijpskerke verbruikt pakweg 1410 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing schatten we op €220 tot €365. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €200 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1250m3€668
Buitenlucht2425kWh€441€227
Bodemwarmte1625kWh€307€361
Hybride1450 kWh + 500 M3€474€194

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Grijpskerke?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Veere?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan jij gebruik maken van de interessante groene lening van je gemeente Veere. Het gaat om een speciaal soort lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.veere.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Grijpskerke. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €700 tot ongeveer €3500. Interesse naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Grijpskerke (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) verstrekken ze plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze pakweg €1925.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf om en nabij €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Carrier30RQS-045B28 KW€3950,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-HW140 YHA + TSA-100014 KW€2700,-
AtlanticGalaxi ECO 450L0 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Grijpskerke aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende voorkom je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Goede isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren draait uit op een prettig binnenklimaat zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de verwarming en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!