Warmtepomp Oostkapelle

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Oostkapelle? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een relatief goedkope en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de potentiële besparing ligt op €300,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van allerlei zaken. Op deze pagina lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Oostkapelle.
warmtepomp-installateur-4356

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Kan ook werken als airco
 • Combineren met zonnepanelen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode-regio4356
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oostkapelle

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan verscheidene installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oostkapelle kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het verblijf en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Oostkapelle? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met onze tool doorzoek jij zonder problemen (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4356).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp profiteert van energie uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop lees jij praktische toelichtingen ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Oostkapelle kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €275,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.500 en €19.800. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.725 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Oostkapelle (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oostkapelle

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €7800. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2100. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van diverse factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €27800Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€13800 – €23200Ook koelende functie
Lucht-lucht€5200 – €6975Zeer betaalbaar
Lucht-water€3600 – €7200Koelende functie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2500 – €5600Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Oostkapelle gebruikt om en nabij 1410 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Delta of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €235 tot €365. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €200 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€664
Buitenlucht2725kWh€452€212
Bodemwarmte1800kWh€319€345
Hybride1300 kWh + 500 M3€485€179

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Oostkapelle?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Veere?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de regio Veere. Kort gezegd een tijdelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.veere.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Oostkapelle. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met model en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €875 tot ongeveer €2250. Benieuwd naar de huidige subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Oostkapelle (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze circa €1825.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij grofweg €2400.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Carrier30RQV-021CH15 KW€2650,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW230 YKA + ERSE-MEC25 KW€3800,-
AtlanticAurea M 1611 KW€2400,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Oostkapelle aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Een solide isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren mondt uit in een prettige leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!