Warmtepomp Koudekerke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Koudekerke? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en ecologische methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de besparing loopt op tot €320,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval krijg je een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van diverse zaken. Hierna check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Koudekerke.
warmtepomp-installateur-4370

 • Milieubewuste keuze
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Veilige manier van verwarmen
 • Flinke subsidies

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4370
Netnummer0118 (+31118)
Gasgebruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Koudekerke

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat tientallen oplossingen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Koudekerke kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter analyseert de woning en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Koudekerke? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van onze website ontdek jij direct verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4370).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Op deze pagina lees je actuele aanbevelingen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Koudekerke kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.500 en €15.200. We spreken over vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk model heeft zijn eigen eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.475 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Koudekerke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-koudekerke

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van de hoge subsidie realiseer je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €7100. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3300. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. verscheidene facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €24200Geen geluid, prijzig
Water-water€13700 – €21300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3550 – €7275Zeer betaalbaar
Lucht-water€4850 – €6200Kan ook koelen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2375 – €5250Simpele oplossing voor thuis

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Koudekerke gebruikt grofweg 1410 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar schommelt tussen €245 tot €390. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €170 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1100m3€670
Buitenlucht2700kWh€456€214
Bodemwarmte1975kWh€322€348
Hybride1350 kWh + 500 M3€489€181

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Koudekerke?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is een aanvulling op jouw huidige gasketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Veere?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval hebben we de unieke groene lening via de gemeente Veere. Het gaat om een unieke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.veere.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Koudekerke. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €725 tot doorgaans €1500. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Koudekerke (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze pakweg €1550.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij ongeveer €2300.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€200, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Carrier30RQS-060B39 KW€5050,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW112 YHA + TSA-100012 KW€2500,-
AtlanticCalypso VM 150L0 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een gezond leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Koudekerke aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Een solide isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren is belangrijk voor een gezond klimaat in huis zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van het energiegebruik kunnen we herleiden tot verwarmen en warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!