Warmtepomp Gapinge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Gapinge? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €335,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. In het volgende kopje bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Gapinge.
warmtepomp-installateur-4352

 • Zet het milieu op 1
 • In de zomer een koelende functie
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcodegebied4352
Netnummer0118 (+31118)
Gas-gebruik M31410 M3
Stroomgebruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Gapinge

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan verscheidene toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gapinge kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig de woning en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Gapinge? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind jij bruikbare de beste installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4352).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. In circa 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem neemt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje ontdek jij actuele details ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Gapinge kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.300 en €16.200. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke vorm wordt gekenmerkt door voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw bestaande CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.800 en €4.850 bij een verwarmingsmonteur uit Gapinge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gapinge

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Echter, het leidt tot een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van een interessante subsidie heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €7000. Het hybride systeem is er vanaf €2200. De factuur wordt berekend a.d.h.v. verscheidene factoren als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €28000Hoge besparing, prijzig
Water-water€14500 – €21700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4650 – €6050Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4450 – €7500Aansluitbaar op CV, vraagt veel stroom
Hybride€2475 – €6150Snel te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Gapinge consumeert plusminus 1410 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Engie of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing fluctueert tussen de €275 tot €320. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €135 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€661
Buitenlucht2325kWh€430€231
Bodemwarmte1775kWh€297€364
Hybride1425 kWh + 475 M3€463€198

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Gapinge?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat eisen: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De pomp is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Veere?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Veere. Het is een unieke lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.veere.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Gapinge. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €525 tot gemiddeld €3750. Nieuwsgierig naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Gapinge (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) krijg je ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze zo’n €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf pakweg €2350.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Carrier30RQV-017CH8 KW€1950,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW160 YKA + ERSC-VM2C14 KW€2700,-
AtlanticAurea M 54 KW€1700,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Gapinge aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat warme lucht je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren mondt uit in een optimaal wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!