Warmtepomp Vrouwenpolder

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Vrouwenpolder? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een economische en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en je bespaart al snel €285,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende aspecten. Op onze website lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Vrouwenpolder.
warmtepomp-installateur-4354

 • Minder vervuiling
 • Ook koelen is mogelijk
 • Toekomstbestendig
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcodegebied4354
Netnummer0118 (+31118)
Gasgebruik M31410 M3
Stroom-gebruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Vrouwenpolder

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit meerdere installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vrouwenpolder kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Vrouwenpolder? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van deze website ontdek jij in korte tijd erkende installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4354).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan categorie huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de staat van isolatie. In het volgende stukje check jij accurate aanbevelingen over de soorten warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Vrouwenpolder kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €265,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.500 en €14.800. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke leverancier wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.575 en €5.325 bij een verwarmingsmonteur uit Vrouwenpolder (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vrouwenpolder

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is primair een forse investering. Gelukkig, het draait uit op een significant lagere energierekening. Met behulp van interessante subsidies behaal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €7800. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2200. De uiteindelijke investering wordt getekend door verschillende randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €26200Hoge besparing, relatief duur
Water-water€16600 – €23600Beste rendement
Lucht-lucht€5300 – €6200Kan ook als airco werken
Lucht-water€4500 – €7375Goedkoop, buitenunit maakt geluid
Hybride€2475 – €6400Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Vrouwenpolder gebruikt om en nabij 1410 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €235 tot €335. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €165 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€663
Buitenlucht2325kWh€444€219
Bodemwarmte1900kWh€312€351
Hybride1325 kWh + 575 M3€477€186

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Vrouwenpolder?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele eisen: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Veere?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Veere. Kort gezegd een interessante lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.veere.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Vrouwenpolder. De hoogte van dit bedrag hangt af van model en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €725 tot ongeveer €3350. Informeren naar de actuele subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Vrouwenpolder (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze plusminus €1675.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Carrier30RQV-017CX9 KW€2050,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW200 YKA + ERSE-MEC15 KW€2800,-
AtlanticAurea M 107 KW€2000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een gezond klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Vrouwenpolder aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan vermijd je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren mondt uit in een comfortabel leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!