Warmtepomp Meliskerke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Meliskerke? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een relatief goedkope en duurzame methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing loopt op tot €210,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval heb je recht op een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van diverse randvoorwaarden. Op onze website lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Meliskerke.
warmtepomp-installateur-4365

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Royale subsidies

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcodegebied4365
Netnummer0118 (+31118)
Gas-gebruik M31410 M3
Stroom-verbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Meliskerke

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit diverse installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Meliskerke kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert het huis en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Meliskerke? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met onze tool lees je in korte tijd installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4365).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij gebruikt warmte uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna bekijk je waardevolle informatie ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Meliskerke heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en de potentiële besparing ligt op €330,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.300 en €13.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk model heeft relevante voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.175 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Meliskerke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-meliskerke

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer je een interessante terugverdientijd. 0is er vanaf €7100. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2600. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van verschillende variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €26400Veel besparen, dure installatie
Water-water€14700 – €20600Koelende functie
Lucht-lucht€4950 – €6300Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5400 – €7175Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2275 – €5250Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Meliskerke consumeert grofweg 1410 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing schatten we op €250 tot €315. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €150 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1225m3€669
Buitenlucht2625kWh€448€221
Bodemwarmte2075kWh€314€355
Hybride1600 kWh + 600 M3€482€187

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Meliskerke?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Dit systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Veere?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan is er de duurzame groene lening in de gemeente Veere. Het betreft een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.veere.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Meliskerke. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €575 tot doorgaans €3300. Interesse hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Meliskerke (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) krijg je ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op om en nabij €1925.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal plusminus €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€275, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Carrier30RQS-050B32 KW€4350,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW112 YHA + ERSD-VM2C12 KW€2500,-
AtlanticCalypso VM 100L0 KW€1250,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe werkt dit? Bijgaand is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Meliskerke aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Goede isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren zorgt voor een gezonde leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!