Warmtepomp Aagtekerke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Aagtekerke? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €175,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met een aantal variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Aagtekerke.
warmtepomp-installateur-4363

 • Duurzame investering
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4363
Netnummer0118 (+31118)
Gasgebruik M31410 M3
Stroomgebruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Aagtekerke

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit flink wat oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aagtekerke kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Aagtekerke? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van onze vergelijker ontdek je snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4363).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp gebruikt energie uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder tref je accurate informatie over populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Aagtekerke kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing loopt op tot €330,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.100 en €24.100. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.750 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Aagtekerke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aagtekerke

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Maar, het leidt tot flink lagere energiekosten. Dankzij een interessante subsidie haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €7600. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2000. De uiteindelijke investering komt tot stand door meerdere onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €25800Hoge besparing, hoge investering
Water-water€15500 – €23700Ook koelende functie
Lucht-lucht€5000 – €6600Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5350 – €7275Lage installatiekosten, verbruikt veel stroom
Hybride€2525 – €7000Niet volledig van het gas af

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Aagtekerke verbruikt plusminus 1410 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €205 tot €335. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €155 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€667
Buitenlucht2500kWh€434€233
Bodemwarmte1900kWh€300€367
Hybride1400 kWh + 400 M3€467€200

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Aagtekerke?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Veere?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Veere. Het gaat om een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.veere.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Aagtekerke. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 tot maar liefst €2000. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Aagtekerke (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze om en nabij €1775.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal pakweg €2475.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€225, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Carrier30RQS-039B27 KW€3850,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-HW112 YHA + TSA-100011 KW€2400,-
AtlanticExplorer V3 200L C0 KW€1250,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een aangenaam leefklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder vind je een handig stappenplan van de warmteservice Aagtekerke aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende voorkom je dat de warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren betekent een optimale leefomgeving zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!