Warmtepomp Westkapelle

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Westkapelle? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een relatief goedkope en duurzame benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende elementen. Op deze pagina vind je meer info over een warmtepomp kopen in Westkapelle.
warmtepomp-installateur-4361

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Kan ook werken als airco
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Eenvoudig te bedienen
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode-regio4361
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroom-gebruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Westkapelle

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Er zijn tal van producten. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westkapelle biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Westkapelle? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker ontdek je vandaag nog installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4361).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals categorie woning, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Hierna doorzoek jij handige gegevens omtrent de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Westkapelle heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.800 en €15.200. Er bestaan in Nederland vier verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk model heeft weer individuele plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw reguliere HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.475 en €5.700 bij een verwarmingsmonteur uit Westkapelle (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westkapelle

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het betekent veel lagere gaskosten. Geholpen door de hoge subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €5600. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2300. De eindfactuur komt tot stand door verscheidene randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €27800Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€14900 – €23200Koelende functie
Lucht-lucht€3500 – €6525Kan ook als airco werken
Lucht-water€4350 – €6325Totaaloplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2725 – €6650Snel te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Westkapelle gebruikt pakweg 1410 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energiemaatschappij als Energiedirect of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar ligt tussen de €260 tot €395. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €150 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1075m3€666
Buitenlucht2800kWh€466€200
Bodemwarmte2000kWh€333€333
Hybride1600 kWh + 500 M3€500€167

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Westkapelle?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze vereisten: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Veere?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening via jouw gemeente Veere. Het betreft een unieke lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.veere.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Westkapelle. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €625 en lopen op tot wel €1850. Benieuwd naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Westkapelle (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze circa €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2125.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Carrier30RQV-021CX15 KW€2650,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW50 VHA + EHST20D-VM2C4 KW€1700,-
AtlanticExplorer V3 270L0 KW€1250,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Westkapelle aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren draait uit op een prettig klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!