Warmtepomp Biggekerke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Biggekerke? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal randvoorwaarden. Verderop vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Biggekerke.
warmtepomp-installateur-4373

 • Draag bij aan een milieu
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Een zeer hoog rendement
 • Flinke besparing

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcodegebied4373
Netnummer0118 (+31118)
Gas-verbruik M31410 M3
Stroom-gebruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Biggekerke

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit fors wat systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Biggekerke biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert het verblijf en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Biggekerke? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met onze tool bekijk je zonder moeite verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4373).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Hierna check jij handige details die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Biggekerke heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm sanitair water op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.400 en €16.000. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft zijn eigen voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw normale CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.875 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Biggekerke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-biggekerke

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar het mooie is, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 geniet jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €7200. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2500. De factuur is gebaseerd op verschillende aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €23000Hoge subsidie, erg duur
Water-water€13700 – €23100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4050 – €6550Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4250 – €6725Totaaloplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2000 – €6800Combinatiesysteem

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Biggekerke verbruikt pakweg 1410 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Eneco of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing schatten we op €215 tot €315. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €135 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1125m3€671
Buitenlucht2375kWh€463€208
Bodemwarmte2000kWh€329€342
Hybride1575 kWh + 500 M3€497€174

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Biggekerke?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Veere?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval kan je kiezen voor de erkende groene lening in de gemeente Veere. Kort gezegd een tijdelijke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.veere.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Biggekerke. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €500 tot ongeveer €3550. Informeren naar de actuele subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Biggekerke (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je zo’n €1650.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf grofweg €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Carrier30RQS-070B44 KW€5550,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW140 YHA + ERSD-VM2C15 KW€2800,-
AtlanticCalypso Split VM 200L0 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Biggekerke aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier zorg je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren mondt uit in een prettig wooncomfort zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!