Warmtepomp Zoutelande

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Zoutelande? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €280,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verschillende zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Zoutelande.
warmtepomp-installateur-4374

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Flinke subsidies

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode-regio4374
Netnummer0118 (+31118)
Gasgebruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zoutelande

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit tal van installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zoutelande kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Zoutelande? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van onze website check je vandaag nog (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4374).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem benut de energie uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Verderop tref je praktische informatie omtrent de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Zoutelande kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de potentiële besparing ligt op €265,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €5.400 en €13.800. We gaan verder in op vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft zijn eigen pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw huidige gasketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.450 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Zoutelande (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zoutelande

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je realiseert een significant lagere energierekening. D.m.v. een interessante subsidie realiseer je een goede terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6500. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €3500. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door meerdere aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €25700Geen geluid, dure installatie
Water-water€14500 – €24400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4600 – €6850Relatief voordelig
Lucht-water€3950 – €7325Hoge subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2200 – €5100Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Zoutelande gebruikt plusminus 1410 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier van energie als Essent of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar ligt tussen de €245 tot €380. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €195 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€672
Buitenlucht2450kWh€470€202
Bodemwarmte1650kWh€336€336
Hybride1325 kWh + 450 M3€504€168

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zoutelande?

Niet alle huizen zijn even interessant. We hanteren een paar randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Veere?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Veere. Het betreft een speciaal soort lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.veere.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Zoutelande. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €875 tot gemiddeld €1600. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Zoutelande (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze grofweg €1650.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2400.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Carrier30RQS-078B49 KW€6050,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW140 YHA + TSA-100015 KW€2800,-
AtlanticCalypso Split VS 270L0 KW€1250,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Zoutelande aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie draait uit op een aangename leefomgeving zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het energiegebruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!