Warmtepomp Domburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Domburg? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €175,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. Op ons warmtepomp-portaal lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Domburg.
warmtepomp-installateur-4357

 • Een verantwoorde keuze
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4357
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroom-verbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Domburg

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan tal van toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Domburg kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter bekijkt jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Domburg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker vind jij moeiteloos warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4357).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij gebruikt energie uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Hieronder ontdek jij omvangrijke info met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Domburg heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €220,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €4.400 en €19.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft zijn eigen eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw normale gasketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.325 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Domburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-domburg

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het leidt tot een significant lagere energierekening. D.m.v. de hoge subsidie haal je een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €7100. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3400. De totaalprijs kan men berekenen met meerdere factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €26500Hoge besparing, erg duur
Water-water€15200 – €23700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4600 – €7150Kan ook als airco werken
Lucht-water€3950 – €7275Koelende functie, hoog energiegebruik
Hybride€2125 – €6950Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Domburg gebruikt om en nabij 1410 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Delta of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €205 tot €380. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €180 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€665
Buitenlucht2725kWh€459€206
Bodemwarmte1775kWh€326€339
Hybride1600 kWh + 500 M3€492€173

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Domburg?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We noemen enkele mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Veere?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario kan je profiteren van de interessante groene lening in de gemeente Veere. Het is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.veere.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Domburg. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €550 tot maar liefst €2400. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Domburg (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op grofweg €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij circa €2400.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€200, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Carrier30RQV-021CM15 KW€2650,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW230 YKA + EHSE-MEC25 KW€3800,-
AtlanticExplorer V3 200L0 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een gezond binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Domburg aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee weet je zeker dat de warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren resulteert in een aangenaam wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!