Warmtepomp Geesteren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Geesteren? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een efficiënte en ecologische benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €270,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verscheidene aspecten. Verderop lees je meer info over een warmtepomp kopen in Geesteren.
warmtepomp-installateur-7678

 • Minder CO-2 belasting
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Hoge subsidie

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7678
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31830 M3
Stroom-verbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Geesteren

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met diverse onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Geesteren kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Geesteren? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van onze website vergelijk jij zonder moeite de beste installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7678).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl check jij waardevolle aanbevelingen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Geesteren kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €3.300 en €10.500. We gaan verder in op vier verschillende type producten. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke merk heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.900 en €5.200 bij een verwarmingsmonteur uit Geesteren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-geesteren

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Echter, het resulteert in een significant lagere energierekening. Middels een flinke subsidie krijg jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €5900. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2300. De factuur kan men berekenen met diverse onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €23000Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€16100 – €23900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3500 – €6550Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3900 – €6275Ruimte subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2450 – €6550Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Geesteren gebruikt plusminus 1830 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energiemaatschappij als Greenchoice of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing varieert van €240 tot €380. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €150 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1050m3€687
Buitenlucht2425kWh€453€234
Bodemwarmte1675kWh€316€371
Hybride1325 kWh + 375 M3€488€199

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Geesteren?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat wordt aangesloten op jouw normale gasketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Tubbergen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je kiezen voor de unieke groene lening via de gemeente Tubbergen. Dit is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.tubbergen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Geesteren. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €625 en lopen op tot wel €3800. Onderzoek doen naar de oktober 2022 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Geesteren (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op circa €1725.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij ongeveer €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€175, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
DanfossDHP-H Opti Pro+ 67 KW€2800,-
SPRSUNCGK/C-126 KW€1750,-
DaikinERLQ016(**)W1 + EHSXB16P50(**)13 KW€2600,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Geesteren aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Dan vermijd je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren betekent een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!