Warmtepomp Albergen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Albergen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een economische en ecologische benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €350,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal variabelen. Hierna vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Albergen.
warmtepomp-installateur-7665

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Constante verwarming
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Veilige en regelbare warmte
 • Lagere energierekening

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcodegebied7665
Netnummer0546 (+31546)
Gas-gebruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energiekosten€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Albergen

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We onderscheiden honderden systemen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Albergen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Albergen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door de warmtepomp-vergelijker vergelijk je in korte tijd de beste installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7665).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type en leeftijd woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 7 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hieronder lees jij veelzijdige raadgeving inzake beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Albergen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €215,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.200 en €16.400. We gaan verder in op vier verschillende type producten. Het echte verschil is de energietoevoer. Elk apparaat wordt gekenmerkt door eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.000 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Albergen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-albergen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is eerst even een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in veel lagere gaskosten. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €7400. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €3500. De eindfactuur wordt vastgesteld door verscheidene zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €26000Geen geluid, relatief duur
Water-water€13300 – €22300Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5100 – €6125Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4400 – €6350goede performance, vraagt veel stroom
Hybride€2525 – €6050Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Albergen verbruikt plusminus 1830 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier als Delta of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €280 tot €360. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €180 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1125m3€681
Buitenlucht2375kWh€449€232
Bodemwarmte1925kWh€313€368
Hybride1600 kWh + 575 M3€484€197

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals lucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Albergen?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Tubbergen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor de interessante groene lening van je gemeente Tubbergen. Dit is een tijdelijke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.tubbergen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Albergen. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €900 en kunnen oplopen tot €1550. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Albergen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) vergeven ze grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je ongeveer €1725.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf grofweg €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€300, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
DanfossDHP-C Opti 1011 KW€2900,-
SonnenkraftHP9SM7 KW€2000,-
DaikinERLQ006(**)V + EHSHB08P50(**)5 KW€1800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Albergen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan verhinder je dat warme lucht de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!