Warmtepomp Hezingen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Hezingen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing loopt op tot €335,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere elementen. Verderop tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Hezingen.
warmtepomp-installateur-7662

 • Goed voor het milieu
 • Aangenaam leefcomfort
 • Klaar voor de toekomst
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcodegebied7662
Netnummer0541 (+31541)
Gas-verbruik M31830 M3
Stroom-gebruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energiekosten€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hezingen

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn honderden installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hezingen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Hezingen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van de warmtepomp-vergelijker doorzoek je eenvoudig de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7662).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl lees je praktische adviezen inzake de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Hezingen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.700 en €14.300. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw traditionele gasketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.350 en €6.800 bij een verwarmingsmonteur uit Hezingen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hezingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is eerst even een forse investering. Echter, het draait uit op veel minder stookkosten. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 heb jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €6600. Een hybride oplossing is er vanaf €2300. De eindfactuur wordt mede bepaald door verschillende variabelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €27500Veel vermogen, prijzig
Water-water€15600 – €22700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5050 – €7450Lage aanschafprijs
Lucht-water€4400 – €6075Goedkope installatie, hoog energiegebruik
Hybride€2125 – €5350Hoge subsidie

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Hezingen consumeert plusminus 1830 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energiemaatschappij als Eneco of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schommelt tussen €235 tot €350. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €160 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€678
Buitenlucht2350kWh€468€210
Bodemwarmte1750kWh€332€346
Hybride1525 kWh + 375 M3€502€176

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hezingen?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende voorwaarden: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Tubbergen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Tubbergen. Het is een interessante lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.tubbergen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hezingen. De omvang van de subsidie hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €875 tot plusminus €2000. Interesse naar de oktober 2022 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hezingen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze pakweg €1700.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij circa €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DanfossDHP-C Opti 45 KW€2800,-
SolvisVaero I 8kW7 KW€1850,-
DaikinERLQ006(**)V + EHSX08P30(**)5 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Hezingen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor zorg je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren draait uit op een gezond binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel stroom nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!