Warmtepomp Langeveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Langeveen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een zuinige en duurzame manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dit scenario profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van diverse elementen. In het volgende kopje ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Langeveen.
warmtepomp-installateur-7679

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Het verwarmen van morgen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcodegebied7679
Netnummer0546 (+31546)
Gas-gebruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Langeveen

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je vindt verschillende oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Langeveen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert de woning en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Langeveen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door warmtepomprevolutie.nl check jij eenvoudig verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7679).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp onttrekt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je uitgebreide adviezen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Langeveen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €345,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.800 en €11.900. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de bron van energie. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.875 en €6.975 bij een verwarmingsmonteur uit Langeveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-langeveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar, je realiseert een fors lagere energierekening. Door middel van de huidige subsidies realiseer jij een interessante terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6000. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2600. De totaalprijs kan men berekenen met specifieke variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €23300Geen geluid, prijzig
Water-water€15200 – €20700Kan ook koelen
Lucht-lucht€4650 – €6925Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3900 – €6775Laagdrempelig, veel elektriciteit nodig
Hybride€2075 – €7000Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Langeveen verbruikt plusminus 1830 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Delta of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €255 tot €305. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €175 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€688
Buitenlucht2325kWh€461€227
Bodemwarmte1925kWh€323€365
Hybride1550 kWh + 425 M3€495€193

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Langeveen?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden een aantalrandvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. De pomp is actief naast jouw normale HR-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Tubbergen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de erkende groene lening in de gemeente Tubbergen. Het gaat om een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.tubbergen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Langeveen. Hoeveel je krijgt heeft te maken met energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €750 tot plusminus €2050. Benieuwd naar de september 2023 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Langeveen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je pakweg €1675.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij om en nabij €2300.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€100, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
DanfossDHP-H Opti Pro+ 89 KW€2800,-
SPRSUNCGK/C-12 (HC)6 KW€1750,-
DaikinERLQ008(**)V3 + EHSH08P30(**)6 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Langeveen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Dan voorkom je dat de warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren leidt tot een prettig wooncomfort zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!