Warmtepomp Mander

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Mander? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een economische en ecologische benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €265,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende elementen. Op warmtepomprevolutie.nl check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Mander.
warmtepomp-installateur-7663

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Een keuze voor de toekomst
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoog rendement

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode-regio7663
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroom-gebruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energiekosten€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Mander

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat velerlei systemen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mander kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Mander? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van deze pagina tref je in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7663).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als categorie woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij neemt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje check je waardevolle aanbevelingen omtrent populaire warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Mander kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.400 en €20.300. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.225 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Mander (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mander

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar het mooie is, het betekent flink lagere energiekosten. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie krijg je een goede terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6600. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3400. De totaalprijs wordt vastgesteld door meerdere onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €25200Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€13400 – €21500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5150 – €6575Werkt ook als een airco
Lucht-water€4100 – €7025Ruimte subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2775 – €5850Eenvoudig aan te sluiten

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Mander gebruikt grofweg 1830 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing schommelt tussen €270 tot €310. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €185 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1200m3€679
Buitenlucht2575kWh€475€204
Bodemwarmte1975kWh€340€340
Hybride1400 kWh + 400 M3€509€170

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Mander?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een paar vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Tubbergen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan je profiteren van de erkende groene lening via de gemeente Tubbergen. Het gaat om een interessante lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.tubbergen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Mander. De hoogte van dit bedrag hangt af van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €650 tot gemiddeld €1850. Informeren naar de oktober 2022 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Mander (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) krijg je zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op grofweg €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf pakweg €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DanfossDHP-C Opti 66 KW€2800,-
SolvisVaero I 11kW10 KW€2150,-
DaikinERLQ006(**)V + EHSXB08P30(**)5 KW€1800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een optimaal wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Mander aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Op die manier zorg je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie mondt uit in een aangename leefomgeving zonder energieverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!