Warmtepomp Harbrinkhoek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Harbrinkhoek? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €335,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende aspecten. Op deze pagina ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Harbrinkhoek.
warmtepomp-installateur-7615

 • Een verantwoorde warme woning
 • In de zomer een koelende functie
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7615
Netnummer0546 (+31546)
Gasgebruik M31830 M3
Stroom-gebruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Harbrinkhoek

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit diverse producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Harbrinkhoek kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Harbrinkhoek? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van onze tool vergelijk je in korte tijd leveranciers en installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7615).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals categorie woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. Onderstaand check je samengestelde adviezen over actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Harbrinkhoek kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart al snel €200,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.300 en €10.900. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk type wordt gekenmerkt door voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.600 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Harbrinkhoek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-harbrinkhoek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar, het draait uit op een significant lagere energierekening. Middels de hoge subsidie haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €5700. Een hybride variant is er vanaf €3300. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door meerdere randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €26200Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€13500 – €22000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3850 – €7125Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3550 – €7075Totaaloplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2250 – €5850Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Harbrinkhoek consumeert om en nabij 1830 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een leverancier als Delta of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing fluctueert tussen de €240 tot €360. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €135 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1200m3€665
Buitenlucht2300kWh€452€213
Bodemwarmte1900kWh€319€346
Hybride1325 kWh + 375 M3€485€180

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Harbrinkhoek?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden een aantalvereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Tubbergen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening bij gemeente Tubbergen. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.tubbergen.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Harbrinkhoek. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €975 tot gemiddeld €3350. Interesse naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Harbrinkhoek (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je ong. €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij zo’n €2300.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DanfossDHP-AQ 139 KW€2200,-
SmartHeatBravour-i 010 WWi10 KW€2800,-
DaikinEWYQ-032BAWN27 KW€3700,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een optimaal binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Harbrinkhoek aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goede isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren resulteert in een prettig leefklimaat zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van het energiegebruik heeft te maken met verwarmen en warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!