Warmtepomp Reutum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Reutum? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en verantwoorde methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €330,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene facetten. Op deze pagina check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Reutum.
warmtepomp-installateur-7667

 • Een duurzame oplossing
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Los van de energieleverancier
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Hoge subsidie

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode-regio7667
Netnummer0541 (+31541)
Gas-gebruik M31830 M3
Stroom-verbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energiekosten€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Reutum

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. We onderscheiden diverse versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Reutum kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Reutum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij warmtepomprevolutie.nl vind jij in korte tijd (verwarmings)installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7667).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. In een week volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Op deze pagina vind je samengestelde raadgeving m.b.t. de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Reutum kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.700 en €17.100. We werken op dit moment met 4 verschillende type installaties. Het onderscheid is de energietoevoer. Elke installatie wordt gekenmerkt door voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.200 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Reutum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-reutum

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert veel lagere gaskosten. Met behulp van de huidige subsidies krijg je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €7700. Een hybride opstelling is er vanaf €2200. De factuur wordt mede bepaald door diverse aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €26300Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€13600 – €24000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3550 – €6500Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4750 – €7225Lage installatiekosten, vraagt veel stroom
Hybride€2075 – €6000Goede tussenoplossing

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Reutum consumeert pakweg 1830 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing ligt tussen de €225 tot €345. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €155 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1250m3€683
Buitenlucht2600kWh€464€219
Bodemwarmte2075kWh€328€355
Hybride1400 kWh + 600 M3€499€184

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Reutum?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Tubbergen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Tubbergen. Het betreft een unieke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.tubbergen.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Reutum. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €925 tot doorgaans €1700. Informeren naar de oktober 2022 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Reutum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze circa €1925.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf plusminus €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DanfossDHP-H Opti 66 KW€2800,-
SPRSUNCGK/C-18 (L) EVI10 KW€2150,-
DaikinERLQ006(**)V + EHSXB08P50(**)5 KW€1800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Reutum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren mondt uit in een comfortabel leefklimaat zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!