Warmtepomp Mariaparochie

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Mariaparochie? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een voordelige en duurzame methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €330,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene facetten. Op onze website bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Mariaparochie.
warmtepomp-installateur-7614

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Veel geld besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode-regio7614
Netnummer0546 (+31546)
Gas-verbruik M31830 M3
Stroom-gebruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Mariaparochie

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We hebben te maken met verschillende systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mariaparochie kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Mariaparochie? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl ontdek je zonder moeite verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7614).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna vind je actuele toelichtingen omtrent populaire warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Mariaparochie kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.100 en €12.100. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk model heeft relevante plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.825 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Mariaparochie (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mariaparochie

Plaatsen in de omgeving:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van ISDE subsidie haal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €5500. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2300. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van allerlei variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €27100Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€16200 – €21600Koelende functie
Lucht-lucht€5450 – €6250Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4300 – €6825Totaaloplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2700 – €5500Iedereen kan hier van profiteren

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Mariaparochie verbruikt om en nabij 1830 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energieleverancier als Engie of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €225 tot €310. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €150 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€664
Buitenlucht2750kWh€445€219
Bodemwarmte1875kWh€312€352
Hybride1300 kWh + 425 M3€478€186

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Mariaparochie?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We noemen enkele vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Tubbergen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je profiteren van de interessante groene lening via de gemeente Tubbergen. Het betreft een unieke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.tubbergen.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Mariaparochie. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als model en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €675 tot gemiddeld €2250. Benieuwd naar de maximale subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Mariaparochie (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze ong. €1600.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2000.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€250, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
DanfossDHP-AQ 117 KW€2000,-
SmartHeatClassic-i 032 WWi33 KW€5100,-
DaikinEWYQ-025BAWP21 KW€3100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Mariaparochie aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Grondige isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie leidt tot een prettig klimaat in huis zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!